Het zal jullie niet ontgaan zijn dat het kabinet heeft besloten dat de leerlingen in het VO niet langer 1,5 meter afstand tot elkaar hoeven te houden en dat de scholen vanaf 31 mei weer volledig open mogen. We vinden met minister Slob dat we met zijn allen fantastisch werk hebben geleverd met al het onderwijs op afstand. En dat weken lang ook nog naast fysieke lessen. Maar er gaat niets boven les op school, daar leren leerlingen het beste. Dat leerlingen nog ruim vier weken volledig fysiek onderwijs krijgen, maakt een groot verschil, met name voor hun welzijn. Natuurlijk begrijpen we dat er ook dubbele gevoelens leven en vinden we het zeer belangrijk dat iedereen met vertrouwen naar school kan gaan. Daarom vragen we nu extra aandacht voor de al bestaande maatregelen;

  • Zorg dat je 1,5 meter afstand houdt tot onze medewerkers.
  • Mondkapjes blijven verplicht in de gangen en tijdens verplaatsingen.

Bovenstaande regels moeten we samen handhaven opdat iedereen met een goed gevoel op school kan zijn. Graag jullie medewerking.
Daarnaast hebben we nu een extra middel om verspreiding van het virus tegen te gaan; de zelftest. Op school zijn inmiddels heel veel zelftesten afgeleverd. Voor de leerlingen zijn er, voor de komende twee weken, vier zelftesten beschikbaar. De periodedocenten zullen op maandag 31 mei alle leerlingen 4 zelftesten meegeven. Zo kunnen leerlingen en medewerkers zich twee keer per week preventief testen thuis. Daardoor kunnen besmettingen in een vroeg stadium opsporen.

Verder hebben we nagedacht over de kampen. We gaan ervan uit dat de kampen door zullen gaan. Wel zijn we nog in afwachting van de precieze richtlijnen van de VO-raad. Misschien moeten we nog rekening houden met aanvullende maatregelen.

De schoolopening heeft vrijwel geen consequenties voor het rooster, anders dan de dubbele pauze.

We hopen zo met zijn allen gezond de zomervakantie in te gaan waarna, naar verwachting, verdere versoepelingen in het verschiet liggen. Zo kijken we onder andere uit naar een prachtig koorconcert volgend schooljaar.