Examentrajecten

Profielkeuze Prometheus, Havo en Vwo (klas 9)

In het profielkeuzeboekje staat beschreven hoe het keuzetraject op het Rudolf Steiner College eruit ziet, hoe de profielen opgebouwd zijn en waarop gelet moet worden bij het maken van de goede profielkeuze. Download hier het: profielkeuzeboekje voor 2020.

Profielkeuze Mavo (klas 8)

Informatie over het Mavo examentraject 2020 kun je hier downloaden: Mavo examentraject.
Link naar het profielkeuzeformulier Mavo 2020/2021: Profielkeuze Mavo.


Voor herkansen en inhalen

van toetsen klik hier.


Extra examentraining in de buurt

Lyceo Examentrainingen
Om ervoor te zorgen dat uw kind zich optimaal kan voorbereiden op de (school)examens, bieden wij de mogelijkheid om een examentraining te volgen. Wij zijn daarom, net als voorgaande jaren, een samenwerking aangegaan met Lyceo. Dit zorgt ervoor dat de examentrainingen plaatsvinden bij ons in de buurt en worden aangeboden tegen een gereduceerd tarief.

Waarom een examentraining?
Lyceo laat als enige examentrainer in Nederland jaarlijks de effectiviteit van de trainingen wetenschappelijk toetsen door een onafhankelijke partij, SEO Economisch Onderzoek. Voor het 5e jaar op rij is gebleken dat de examentrainingen van Lyceo bewezen effectief zijn. Deelnemers van de examentrainingen scoren gemiddeld 0,9 punt hoger op het centraal examen voor het vak waarvoor zij een training hebben gevolgd.

Direct inschrijven
Wij raden u van harte aan om niet te lang te wachten met inschrijven zodat u verzekerd bent van een plek. Inschrijven voor één of meerdere examentrainingen kan via onderstaande link:

Boek een examentraining

Meer weten?
Heeft u vragen of wilt u meer informatie over de examentrainingen of over Lyceo? Neem dan contact op met Lyceo door te bellen naar 071-79 000 40 of kijk op Lyceo.nl.

Lyceo Extra
Lyceo zet zich actief in voor gelijke kansen in het onderwijs. Dankzij onze samenwerking met scholen in heel Nederland zijn we in staat dagelijks kosteloos ondersteuning te bieden aan honderden kinderen die dat nodig hebben. Dit doen we met het Lyceo Extra-programma. Wat we nog meer doen? Kijk op lyceo.nl/lyceo-extra.


Examenrooster 2020

De examens beginnen dit jaar op donderdag 7 mei en duren tot en met maandag 25 mei 2020.
Rooster: https://www.examenoverzicht.nl/examen-informatie/voor-het-examen/examenrooster

Uitslag eindexamens 1e tijdvak 2020
Leerlingen worden door hun mentor gebeld op woensdag 10 juni 2020 in de middag.

Herexamens 2020

De herkansingen van de centraal examens vinden in het tweede tijdvak plaats. Het tweede tijdvak start op maandag 15 juni en eindigt op donderdag 18 juni 2020.

Uitslag eindexamens 2e tijdvak 2020
Leerlingen worden door hun mentor gebeld op vrijdag 26 juni 2020 in de ochtend.

Diplomauitreiking

Vmbo-t: 30 juni 2020
Havo en Vwo: 1 juli 2020