Examentrajecten

Derde toetsweek 9m/10p/10v/11h/11v

Hieronder staat een bestand met een overzicht van de vakken en de inhoud van de toetsen van de derde toetsweek.

Overzicht 3e toetsweek

Slaag-zak regeling 2020

De aangepaste slaag/zak regeling voor dit schooljaar.

Slaag-zak regeling begeleidende brief
Mavo
Havo/Vwo

Profielkeuze Prometheus, Havo en Vwo (klas 9)

In het profielkeuzeboekje staat beschreven hoe het keuzetraject op het Rudolf Steiner College eruit ziet, hoe de profielen opgebouwd zijn en waarop gelet moet worden bij het maken van de goede profielkeuze. Download hier het: profielkeuzeboekje voor 2020.

Profielkeuze Mavo (klas 8)

Informatie over het Mavo examentraject 2020 kun je hier downloaden: Mavo examentraject.
Link naar het profielkeuzeformulier Mavo 2020/2021: Profielkeuze Mavo.


Uitslag Examenresultaten 2020

Leerlingen worden op donderdag 4 juni 2020 geïnformeerd over hun resultaat.

Resultaatsverbetering 2020

De RV-toetsen worden afgenomen tussen maandag 15 juni en en vrijdag 18 juni 2020.

Diplomauitreiking

De diploma-uitreikingen stonden in eerdere berichtgeving op maandag 29 juni, dinsdag 30 juni en woensdag 1 juli gepland. Nu heeft de overheid bepaald dat het samenkomen van mensen tot 100 personen (mits geen evenement) pas per 1 juli mag plaatsvinden. Met een honderdtal mensen kunnen we per klas met leerling en twee ouders een mooie diploma-uitreiking vormgeven. Voor 1 juli zou dat alleen kunnen als we per leerlingen maar één ouder uitnodigen. We hebben daarom besloten de uitreiking te verplaatsen. De tijdstippen worden later bekend gemaakt:
★ 10 mavo: woensdag 1 juli overdag tussen 12.00 en 15.00 uur
★ 12 havo: woensdag 1 juli in twee sessies vanaf 16.00 uur
★ 12 vwo: donderdag 2 juli ’s avonds vanaf 19.30 uur


Extra examentraining in de buurt

Lyceo Examentrainingen
Om ervoor te zorgen dat uw kind zich optimaal kan voorbereiden op de (school)examens, bieden wij de mogelijkheid om een examentraining te volgen. Wij zijn daarom, net als voorgaande jaren, een samenwerking aangegaan met Lyceo. Dit zorgt ervoor dat de examentrainingen plaatsvinden bij ons in de buurt en worden aangeboden tegen een gereduceerd tarief.

Waarom een examentraining?
Lyceo laat als enige examentrainer in Nederland jaarlijks de effectiviteit van de trainingen wetenschappelijk toetsen door een onafhankelijke partij, SEO Economisch Onderzoek. Voor het 5e jaar op rij is gebleken dat de examentrainingen van Lyceo bewezen effectief zijn. Deelnemers van de examentrainingen scoren gemiddeld 0,9 punt hoger op het centraal examen voor het vak waarvoor zij een training hebben gevolgd.

Direct inschrijven
Wij raden u van harte aan om niet te lang te wachten met inschrijven zodat u verzekerd bent van een plek. Inschrijven voor één of meerdere examentrainingen kan via onderstaande link:

Boek een examentraining

Meer weten?
Heeft u vragen of wilt u meer informatie over de examentrainingen of over Lyceo? Neem dan contact op met Lyceo door te bellen naar 071-79 000 40 of kijk op Lyceo.nl.

Lyceo Extra
Lyceo zet zich actief in voor gelijke kansen in het onderwijs. Dankzij onze samenwerking met scholen in heel Nederland zijn we in staat dagelijks kosteloos ondersteuning te bieden aan honderden kinderen die dat nodig hebben. Dit doen we met het Lyceo Extra-programma. Wat we nog meer doen? Kijk op lyceo.nl/lyceo-extra.