Keep it clean day 2012

21 september 2012 - Vrijdag 21 september is de landelijke Keep it clean day! Wie zin heeft om zich aan te sluiten, is van harte welkom! Prikstokken worden voorzien!

Dit is de Nederlandse bijdrage aan een groeiend internationaal project om je eigen land op te ruimen.  Begonnen is dit alles in Estland, waar enkele enthousiastelingen zich zo ergerden aan de openbare illegale storten, dat ze een groot opgezette opruimactie startten.  Dit breidde zich via internet en sociale media snel uit, zodat uiteindelijk 50.000 Estlanders meededen aan de actie!  Met steun van de overheid werden alle storten opgeruimd. 

Het succes van de actie was zo inspirerend, dat hieruit een jaarlijkse actiedag is ontstaan, die nu over heel Europa uitbreiding vindt.  In Nederland wordt dat dus 21 september en we hebben besloten om hieraan mee te doen.  De 8e- en 9e-klassers die vrijdag na 14u nog les hebben doen mee aan de actie.  Na een introductiepraatje in de kantine van iemand van de gemeente gaan we met zijn allen de straat op, maken de buurt schoon en eindigen een uurtje later bij het jongerencentrum Futurzz in de Laan van Angiers, waar we de prikstokken, na een groepsfoto voor de krant, doorgeven aan de buurtjongeren die daar rond het jeugdcentrum verder zullen doen.  Na een hapje en drankje verzorgd door Futurzz, zijn de leerlingen vrij (ong. 16u).

Wie zin heeft om zich aan te sluiten, is van harte welkom! Prikstokken worden voorzien, handschoenen eventueel zelf meebrengen.

Website Keep it Clean Day: keepitcleanday.nl

 

 

Meer nieuws

+actueel

"learn to change the world" part 1

+actueel

"learn to change the world" part 2

+rsc

vrijeschool iets voor uw kind?

+leren

kooruitvoering

+punten

samenwerken

+leren

kunst en ambachten

engelandlaan 2
2034 na haarlem
ziek? 023 540 34 17
verzuim@rscollege.nl
algemeen 023 536 13 78
info@rscollege.nl
routebeschrijving

aanmelden nieuwsbrief

+actueel

"learn to change the world" part 1

+actueel

"learn to change the world" part 2

+rsc

vrijeschool iets voor uw kind?

+leren

kooruitvoering

+punten

samenwerken

+leren

kunst en ambachten