Paasviering 2018

29 mei 2018 - Steunbetuiging protestbeweging tegen wapengeweld op scholen in de Verenigde Staten.

Paasviering 2018: steunbetuiging protestbeweging tegen wapengeweld op scholen in de Verenigde Staten.

 

Voor de paasviering dit jaar hebben de leerlingen van het Rudolf Steiner College op creatieve wijze hun steun betuigd aan de middelbare scholieren in de Verenigde Staten die protesteren tegen het wapengeweld op hun scholen.

In de ochtend verzamelden zich alle leerlingen in de aula. Er werden drie verhalen verteld: een verhaal met aangrijpende ooggetuigenverslagen van het verschrikkelijke schietincident in Parkland, Florida, op 14 februari dit jaar. Daarna nam een leerling uit de elfde klas het woord die een zelfgeschreven opstel voorlas naar aanleiding van datzelfde schietincident. Het derde verhaal had een meer beschouwend karakter waarin de historische en politieke ontwikkeling in relatie tot de wapenwetgeving werden geschetst. Afsluitend zongen leerlingen een meerstemmige bewerking van Ramses Shaffy’s Zing, vecht, huil, bid, lach, werk en bewonder.

Vervolgens zijn alle klassen naar hun lokaal gegaan. Daar hebben ze gewerkt aan een creatief product zoals een poster, een gedicht of een kort filmpje. Er werden ook bollen en bloemen geplant. Deze producten heeft de school opgestuurd naar de jeugdbeweging #ENOUGH in de Verenigde Staten die protesteren tegen het geweld op scholen. #ENOUGH roept mensen op om steun te betuigen en te protesteren: ‘Let’s come together and say #ENOUGH to gun violence, on behalf of ourselves and our communities… and on behalf of those who no longer have a voice.’

In een reactie lieten zij weten geraakt te zijn door de steun van onze school. Wij hopen van harte dat meer scholen buiten Amerika hun steun zullen betuigen.

 

 

Meer nieuws

+actueel

"learn to change the world" part 1

+actueel

"learn to change the world" part 2

+rsc

vrijeschool iets voor uw kind?

+leren

kooruitvoering

+punten

samenwerken

+leren

kunst en ambachten

engelandlaan 2
2034 na haarlem
ziek? 023 540 34 17
verzuim@rscollege.nl
algemeen 023 536 13 78
info@rscollege.nl
routebeschrijving

aanmelden nieuwsbrief

+actueel

"learn to change the world" part 1

+actueel

"learn to change the world" part 2

+rsc

vrijeschool iets voor uw kind?

+leren

kooruitvoering

+punten

samenwerken

+leren

kunst en ambachten