Reis naar Sarajevo

28 maart 2013 - Na een succesvolle inzamelingsactie gingen Iris, Sophie, Luca en Lisanne uit de twaalfde klas, in de voorjaarsvakantie naar de Jabuka school in Sarajevo.

Inzameling Jabuka school

De Jabuka school

Zoals veel mensen weten zijn er afgelopen maanden meerdere inzamelingsacties geweest voor de Jabuka school in Sarajevo. Hier is 1400 euro mee opgehaald! Van dit geld hebben wij, Iris Nijs, Sophie Kuiper, Luca van Houwelingen en Lisanne van den Elst, een verscheidenheid aan materialen besteld bij Mercurius (een groothandel voor vrije schoolse materialen).

In de voorjaarsvakantie zijn wij naar Sarajevo gevlogen om deze materialen te brengen. Aangekomen op het schooltje troffen wij een armoedig maar prachtig huis aan. Het huis was de school, ingericht met zelfgemaakte houten materialen. Van het geld dat we vorig jaar hebben opgehaald, zijn houten bedjes gemaakt, een koelkast en twee stofzuigers aangeschaft. Het rode huis was aanwezig, maar zonder speelgoed. De kinderen konden buitenspelen, maar met glas en takjes i.p.v. speelgoed. Er was een dagbesteding, maar zonder al te veel activiteiten waar materialen voor nodig waren. Daarom waren zij ook enorm enthousiast bij het in ontvangst nemen van onze materialen. ‘We voelen ons nu echt een rijke school!’ schreeuwden ze en ze gaven ons knuffels en zoenen.

Aan de ene kant voelt het goed dat we deze school zo hebben kunnen helpen, aan de andere kant bevestigt de blijdschap, bij het in ontvangst nemen van de materialen, de armoede van dit schooltje, helaas. Sommigen van ons hadden het zelf in eerste instantie ook niet verwacht, maar het schooltje heeft ons echt nodig, sterker nog: ze kunnen niet bestaan zonder sponsors! Dus huidige tiende- en elfde-klassers: Spreek Hanneke aan, organiseer volgend jaar inzamelingsacties en bijlf op deze manier de school helpen want ze verdienen het!

Groetjes,

Iris Nijs, Sophie Kuiper, Luca van Houwelingen en Lisanne van den Elst.
Leerlingen klas 12 van het Rudolf Steiner College

Bezoek aan Jabuka school

 

 

Meer nieuws

+actueel

"learn to change the world" part 1

+actueel

"learn to change the world" part 2

+rsc

vrijeschool iets voor uw kind?

+leren

kooruitvoering

+punten

samenwerken

+leren

kunst en ambachten

engelandlaan 2
2034 na haarlem
ziek? 023 540 34 17
verzuim@rscollege.nl
algemeen 023 536 13 78
info@rscollege.nl
routebeschrijving

aanmelden nieuwsbrief

+actueel

"learn to change the world" part 1

+actueel

"learn to change the world" part 2

+rsc

vrijeschool iets voor uw kind?

+leren

kooruitvoering

+punten

samenwerken

+leren

kunst en ambachten