Schermtalent naar WK!

5 april 2013 - Met de nodige trots kunnen we melden dat een leerling van het RSC, Job de Ruiter uit 9D, gisteren naar Kroatië is vertrokken om deel te nemen aan het WK schermen!

Job de Ruiter zit in 9D. Op 4 april is hij met zijn trainer vertrokken naar Poreç in Kroatië om het WK schermen te spelen voor cadetten. Dit is de categorie voor schermers van 15 tot 17 jaar. Job schermt sinds vijf jaar en behoort tot de toptalenten van Nederland.

Job: "Dit seizoen heb ik voor het eerst meegespeeld in het Europese Cadetten circuit. Ik heb 12 buitenlandse toernooien gespeeld o.a. in  Boedapest, Bratislava in Slowakije, Wenen, Warschau en Marseille. Om me te kwalificeren moest ik 2500 punten halen uit mijn 5 beste wedstrijden. Dat betekende dat ik bij de beste 48 tot 64 schermers van elk toernooi moest zitten. Er spelen zo ongeveer 200 schermers mee met zo’n toernooi. Ik heb 2501 punten gehaald, echt maar net genoeg om mee te mogen, maar het is me gelukt!  Ik vind het heel spannend om te gaan, ik ben daar de jongste en speel tegen jongens van vaak een kop groter. Het is voor mij echt om te oefenen, ik heb geen idee hoe ver ik ga komen. Ik ga ervaring opdoen en dan hoop ik dat ik de komende twee jaren mij ook kan kwalificeren zodat ik als ik 17 ben misschien hoog kan eindigen."

Een maand geleden nam Job deel aan het grootste jeugdtoernooi van Europa dat georganiseerd werd in Parijs. De hele familie ging mee om Parijs en Job te bekijken. Bij dit toernooi, waar zo'n 3000 mensen rondliepen, werden de categorieën anders ingedeeld en was hij de oudste. Het ging heel goed die dag en hij eindigde als tweede. Dat is nog nooit een Nederlander gelukt!

Maandag 8 april speelt Job in de poulefase en daarvoor traint hij de komende dagen al in Poreç. Als hij die slopende dag met veel afmattende wedstrijden doorkomt, zijn op de dinsdag de vervolgwedstrijden.

Voor meer informatie kunnen jullie zijn website bekijken.

 

 

Meer nieuws

+actueel

"learn to change the world" part 1

+actueel

"learn to change the world" part 2

+rsc

vrijeschool iets voor uw kind?

+leren

kooruitvoering

+punten

samenwerken

+leren

kunst en ambachten

engelandlaan 2
2034 na haarlem
ziek? 023 540 34 17
verzuim@rscollege.nl
algemeen 023 536 13 78
info@rscollege.nl
routebeschrijving

aanmelden nieuwsbrief

+actueel

"learn to change the world" part 1

+actueel

"learn to change the world" part 2

+rsc

vrijeschool iets voor uw kind?

+leren

kooruitvoering

+punten

samenwerken

+leren

kunst en ambachten