Schoolhistorie

De Haarlemse vrijeschool startte in 1947 op de Wouwermanstraat in Haarlem-Noord met een gemengde eerste en tweede klas (basisschool). Er zaten tien kinderen in! In zeven jaar tijd groeide de school uit tot een volledige basisschool. Reden om op zoek te gaan naar een grotere locatie en te verhuizen naar de Wilhelminastraat en de Prins Hendrikstraat.

In de zeventiger jaren ging de Rudolf Steiner School naar de Engelandlaan. Inmiddels konden leerlingen ook voor voortgezet onderwijs bij ons terecht. Het hoofdgebouw werd in 1990 en in 2009 uitgebreid en aangepast. Er kwamen ruimtes voor ambachtelijke vakken, een eigen gymzaal, een toneelruimte/aula en lokalen voor peuters en basisonderwijs. Het eindresultaat was een nieuw, licht gebouw met twee verdiepingen dat zich kenmerkt door de vele afgeschuinde vormen, het ruime gebruik van hout, veel daglicht en bijzondere kleurstellingen. Kortom, een geschikte plek om leerlingen alle ruimte te geven om zich zo compleet mogelijk te ontwikkelen.

De school verheugt zich de laatste jaren in een groeiende populariteit waardoor uitbreiding met een nevenlocatie noodzakelijk werd. Sinds 2006 maken wij gebruik van het schoolgebouw aan de Belgiëlaan, dat schuin tegenover ons hoofdgebouw ligt. Deze locatie is hoofdzakelijk in gebruik bij de 7e en 8e klassen.